Certificare in domeniul agriculturii ecologice (AE)

Certificare in domeniul agriculturii ecologice (AE)

DE CE CERTIFICARE?

  • Pentru ca produsele alimentare sa poata fi vandute ca produse ecologice, acestea trebuie sa fie certificate de un Organism de Inspecție si Certificare (OIC) aprobat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. In lipsa certificatului, produsele nu pot fi comercializate cu referinte la „ecologic”;
  • Certificarea garanteaza calitatea produsului ECO si se aplica tuturor operatorilor economici din lantul alimentar producator – procesator – distribuitor – comerciant;
  • Certificarea ecologica ii ajuta pe consumatori sa diferentieze usor produsele ecologice adevarate de cele contrafacute.

Pentru ca operatorii sa poata fi controlati de un OIC, acestia trebuie intai sa semneze un contract cu un OIC si apoi sa isi inregistreze activitatea la Directia Agricola Judeteana (DAJ).


Termenul limita de inregistrare la DAJ este de 16 mai 2017.

 SRAC realizeaza inspectia si certificarea in domeniul productiei ecologice reglementata de Regulamentul (CE) nr. 834/2007 pentru urmatoarele grupe de produse:

 

A: Produse vegetale neprocesate

B: Animale vii sau produse neprocesate de origine animala

D: Produse agricole procesate pentru a fi utilizate ca alimente.

 

Mai multe detalii despre certificarea produselor ecologice, inclusiv GHIDURI PRACTICE si LEGISLATIE RELEVANTA gasiti aici