Ghiduri
Cerintele regulamentelor europene si a legislatiei nationale aplicabile agriculturii ecologice, au fost sintetizate in ghiduri practice ce explica regulile de certificare aplicabile fiecarui domeniu de activitate:
- Ghiduri aplicabile tuturor OPERATORILOR, indiferent de domeniu de activitate:
Cerinte pentru ETICHETARE:
GHID-01 ECO e3r1 Ghid practic Etichetare
- Ghiduri aplicabile PRODUCATORILOR:
Categoria A: Produse vegetale neprocesate
GHID-02 ECO e3r1 Ghid practic Producţia vegetala
GHID-03 ECO e3r1 Ghid practic Culegerea plantelor salbatice
Categoria B: Animale vii sau produse neprocesate de origine animala
GHID-04 ECO e3r1 Ghid practic Crestere Animale
GHID-05 ECO e3r1 Ghid practic Apicultura
GHID-09 ECO e1r0 Ghid practic Material de Reproducere a Plantelor Categoria A: Produse vegetale neprocesate
- Ghiduri aplicabile PROCESATORILOR:
Categoria D: Produse agricole procesate pentru a fi utilizate ca alimente
GHID-06 ECO e3r1 Ghid practic Preluare, pregatire, distributie