SRAC – Activitati de inspectie

SRAC – Activitati de inspectie

SRAC desfasoara activitati de inspectie si certificare a produselor ecologice ca urmare a acreditarii RENAR si aprobarii MADR.

Pentru obtinerea si comercializarea produselor ecologice care poarta pe etichete siglele specifice, producatorii si toti operatorii comerciali implicati in obtinerea produselor ecologice trebuie sa parcurga un proces de certificare si sa respecte reguli stricte de productie.
Pe durata intregului lant de obtinere a unui produs ecologic, operatorii trebuie sa respecte permanent regulile stabilite in legislatia comunitara si nationala. Ei trebuie sa-si supuna activitatea unor vizite de inspectie, realizate de organisme de inspectie si certificare, in scopul controlului conformitatii cu prevederile legislatiei in vigoare privind productia ecologica.

Controlul si certificarea produselor ecologice este asigurata in prezent de organisme de inspectie si certificare private. Acestea sunt aprobate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale,aprobare precedata, in mod obligatoriu, de acreditarea acestora realizata de catre un organism de acreditare recunoscut in acest scop.

Inca de la inceputul anului 2017, SRAC si-a asigurat cadrul pentru a desfasura activitati de control in agricultura ecologica:

  • SRAC este acreditat pentru certificarea produselor ecologice de catre RENAR – organismul national de acreditare (Certificat nr. OR 001)
  • SRAC este aprobat ca si Organism de Inspectie si Certificare de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (Certificat nr. 113514)